Wat cliënten vertellen

home

Solocare Actief

Natuurlijk kan ik in geuren en kleuren vertellen wat ik doe en hoe ik te werk ga. Maar dat is mijn verhaal. Daarom laat ik graag de ouders van Bram aan het woord, een van mijn cliënten. Zij vertellen over hun ervaring met mijn begeleiding. Het geeft mooi weer hoe ik de begeleiding aanpak.

Kind aan huis

Sinds december 2011 komt Sjaak bij ons thuis om begeleiding te geven aan onze zoon Bram, bij wie Asperger was vastgesteld. Bij de eerste kennismaking zaten de kinderen al bij hem op schoot en al snel was Sjaak kind aan huis. “Mooi” dachten we, “dat komt wel goed.” Na een tijdje had Bram voldoende vertrouwen in Sjaak zodat ze ook een activiteit buiten de deur konden doen. Op die manier leerde Bram afstand te nemen van ons, als ouders.

Zelfvertrouwen

Inmiddels heeft Bram meer zelfvertrouwen gekregen dankzij Sjaak. Sjaak leert hem sociale vaardigheden, leert zichzelf aan- en uit te kleden etc. Dit alles doet hij met veel humor, iets wat erg belangrijk is. Sjaak houdt heel erg van grapjes en dat helpt Bram om het allemaal een beetje luchtig te houden. Dat is nodig, want als je bij hem de woorden ‘moeten’, ‘leren’ of ’oefenen’ gebruikt, kan hij niks meer en gebeurt er dus ook niks meer. Met een grapje van Sjaak kan zoveel meer.

Spelen

Heerlijk om te zien als je kind zoveel lol kan hebben. En ook de vriendjes waar Bram mee speelt vinden Sjaak helemaal geweldig. Ze spelen graag met Bram en Sjaak, want Sjaak speelt geregeld gewoon mee. Naar het bos om uit te razen, in de speeltuin om de grenzen te verleggen en contact te leren maken met andere kinderen, of gewoon thuis op de auto-speelmat, Bram vindt het super.

Leren

Gaat het goed met Bram, dan gaat het ook goed met de rest van het gezin. En als het een keertje wat minder goed gaat met Bram, dan past Sjaak daar heel gemakkelijk de begeleiding op aan. Dus Sjaak, ga vooral zo door. Dat we allemaal nog veel van je mogen leren. Want ook wij krijgen geregeld tekst en uitleg. Heel fijn.